Ситник переконаний, що нинішнє керівництво САП підозру Демчині не погодить

Ситник переконаний, що нинішнє керівництво САП підозру Демчині не погодить

Ексклюзив
Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що повідомлення про підозру першому заступнику голови Служби безпеки Павлу Демчині не буде погоджене прокурором за нинішнього керівництва САП.

Таку думку він висловив у коментарі Укрінформу у п'ятницю на конференції, присвячений Міжнародному дню боротьби з корупцією.

"Детектив прийняв рішення, що зібраних доказів достатньо для оголошення про підозру (Демчині - ред.). Направив прокурору проект підозри. Інформація "витекла" із САП. Якщо ми говоримо про юридичну площину, то якихось зауважень до підозри не було. Чи буде вона підписана? Впевнений, що не при цьому керівництві Антикорупційної прокуратури", - сказав Ситник.

За його словами, повідомлення про підозру Демчині було повернуте із САП до НАБУ без жодних конкретних зауважень. "Це політичне рішення", - переконаний Ситник.

Він також сказав, що перший заступник голови СБУ Павло Демчина намагався отримати доступ до матеріалів кримінальної справи НАБУ щодо нього. 

У свою чергу, перший заступник керівника САП Максим Грищук повідомив у коментарі Укрінформу, що слідство у справі першого заступника голови СБУ триває.

«Я не можу говорити, які слідчі дії ми проводимо, але на даний час триває стадія досудового розслідування. Детективи виконують вказівки, які були їм надані на усунення недоліків»,- сказав Грищук.

За його словами, наразі детективи не зверталися повторно до прокурора САП для повторного погодженням проекту підозри Демчині.

Читайте також: Демчина подав до суду на Ситника

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня 2018 року стало відомо, що Національне антикорупційне бюро підготувало повідомлення про підозру у незаконному збагаченні на 3,76 млн грн першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині. 

Цього ж дня стало відомо, що Демчина направив до Генпрокуратури заяву щодо вчинення кримінальних правопорушень працівниками НАБУ, які підготували йому повідомлення про підозру.

Демчина також подав позов до суду на директора НАБУ Артема Ситника про захист честі та гідності у зв'язку з поширенням директором Бюро нібито неправдивої інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-