Порошенко нагородив Грібаускайте орденом Свободи

Порошенко нагородив Грібаускайте орденом Свободи

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко нагородив Президента Литовської Республіки Далю Грібаускайте орденом Свободи.

Церемонія нагородження відбулася перед початком прес-конференції лідерів двох держав у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно із текстом указу главу Литовської Республіки нагороджено "за надзвичайні особисті заслуги в зміцненні українсько-литовських міждержавних відносин та захисті суверенітету і територіальної цілісності України".

У свою чергу Даля Грібаускайте вручила Порошенку державну нагороду Литви - орден Вітовта Великого.

"Щороку, зустрічаючись з Президентом або коли приїжджаю до України, я бачу різну ситуацію. І цього разу Україна бачить відкриту агресію на додачу до всіх воєнних дій на Донбасі. І знову це агресія Росії проти України, українського народу. І саме тому для нас, литовців, важливо бути з вами і підтримувати вас. Чому сьогодні я нагородила Президента Порошенка? Це нагорода не йому особисто, це нагорода вам - за вашу мужність, за ваш опір, за вашу боротьбу за свободу в своїй країні. І тому ця нагорода вам, тільки вам, український народе", - наголосила Президент Литви.

Як повідомлялося, Президент Литви Даля Грібаускайте у п’ятницю, 7 грудня перебуває з офіційним візитом в Україні.

Орден Свободи — державна нагорода України, встановлена для відзначення громадян за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Читайте також: Порошенко і Грібаускайте домовилися спільно діяти у зв'язку з Керченською кризою

Орден Свободи є вищим орденом України, яким можуть бути нагороджені іноземці.

Орден Вітовта Великого - вища державна нагорода Литовської Республіки. Його засновано 1 вересня 1930 року в пам'ять про 500-ті роковини від дня смерті Великого князя Литовського.

Фото: Данііл Шамкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-