Литва збирається розширити «чорний список» росіян

Литва збирається розширити «чорний список» росіян

Керченська криза
Укрінформ
Литва розширить «чорний список» громадян Росії у зв'язку з інцидентом у Керченській протоці.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на заяву МЗС Литви. 

«Литва має намір розширювати «чорний список» громадян Росії у зв'язку з інцидентом у Керченській протоці, коли Росія затримала три українських судна», - йдеться у повідомленні.

Зовнішньополітичне відомство заявило, що «пропонує застосувати обмежувальні заходи відносно осіб, відповідальних за акт агресії у Керченській протоці та у Чорному морі».

Міністерство офіційно звернулося до Департаменту міграції з тим, щоб до національного списку небажаних осіб було внесено людей, які «безпосередньо брали участь у здійсненні акту агресії проти військових кораблів України», а також представників військового командування Росії.

Читайте також: Президент: "Азовський пакет санкцій" проти Росії був би найменшою відповіддю світу

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід із порту Одеси до порту Маріуполя. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Литва підтримує Україну у зв'язку з виниклою в Азовському морі ситуацією, вимагаючи від Російської Федерації без додаткових умов звільнити українські кораблі та захоплені екіпажі, негайно забезпечити безперешкодний прохід Керченською протокою, доступ не лише до російських, але і українських портів, та поважати територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-