Посольство США вітає ухвалення закону про розмінування Донбасу

Посольство США вітає ухвалення закону про розмінування Донбасу

Укрінформ
Посольство США в Україні привітало ухвалення Верховною Радою закону “Про протимінну діяльність" як важливого кроку для порятунку життя. 

Про це диппредставництво повідомило у Twitter

"Вітаємо прийнятий сьогодні Верховною Радою Закон “Про протимінну діяльність”! Цей крок рятуватиме життя! Всі громадяни України отримають пряму користь від скоординованого гуманітарного розмінування, просвітницької роботи щодо мінної небезпеки та надання допомоги постраждалим", - зазначили у Посольстві.

Читайте також: Рада ухвалила закон про розмінування Донбасу

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 242 голосами ухвалила закон щодо здійснення протимінної діяльності в Україні та розмінування території Донецької і Луганської областей.

Цей закон визначає статус територій для потреб протимінної діяльності, джерела її фінансування, вимоги до фахівців у цій сфері та їхні обов'язки, надання допомоги жертвам від вибухонебезпечних предметів.

За даними Міністерства оборони України, з початку бойових дій на Донбасі жертвами мін і снарядів стали 1 858 осіб. Кількість загиблих становила 482 особи, з них - 21 дитина. При цьому площа замінованих територій на сході України, які потребують очищення, становить близько 7 тис. кв. км. Там нині проживають 1,5 млн людей (при тому, що один розірваний снаряд може вбити до 10 осіб). 15 тис. кв. км забруднені на непідконтрольній території, а також заміновано адміністративний кордон із Автономною Республікою Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-