Заяв про агресію Росії замало, потрібні дії - Клімкін

Заяв про агресію Росії замало, потрібні дії - Клімкін

Керченська криза
Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна консолідовано відреагувати на акт збройної агресії РФ проти України біля Керченської протоки, а також вимагати від Москви повернути полонених українських моряків.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час 25-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Мілані, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Потрібна швидка та консолідована міжнародна реакція на цей акт агресії. Заяв недостатньо, потрібні дії", - заявив він, говорячи про інцидент 25 листопада біля Керченської протоки.

Клімкін нагадав, що на порядку денному вже п'ятого засідання Ради міністрів ОБСЄ домінує дестабілізаційна поведінка Росії "як головна загроза європейській безпеці". У нинішньому році Росія не припиняла ці дії, а, навпаки, розширила свої агресивні дії на Азовське море, Чорне море та Керченську протоку.

За словами міністра, атака російських військових на українські кораблі 25 листопада біля Керченської протоки є, відповідно до міжнародного права, актом агресії.

Він нагадав, що 24 українських моряків захоплені і зараз є військовополоненими, доступ до них заборонений. "Разом ми маємо спільно вимагати від Росії їх негайного звільнення та безпечного повернення до України", - заявив Клімкін.

Читайте також: Клімкін обговорив з Могеріні посилення санкцій ЄС проти Росії

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-