Роботу ТСК із розслідування розкрадання в армії хочуть продовжити ще на півроку

Роботу ТСК із розслідування розкрадання в армії хочуть продовжити ще на півроку

Укрінформ
Депутати пропонуватимуть Верховній Раді продовжити ще на шість місяців термін діяльності Тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання у ЗСУ за 2004-2017 роки.

Про це журналістам у кулуарах парламенту повідомив секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони та голова ТСК Іван Вінник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо пропонувати продовжити роботу комісії ще на шість місяців із тих підстав, що нам надзвичайно важливо визначити не тільки кількість техніки, яка була розпродана, а й визначити її вартість, тобто нанесення збитків державі. Тому що категорія вартості в контексті збитків надзвичайно важлива для кримінального провадження, оскільки всі питають, коли винних буде притягнено до відповідальності. Складно притягати до відповідальності, коли немає таких важливих компонентів кримінального провадження як експертиза по збитках", - пояснив Вінник.

Читайте також: У справі про мільйонні розкрадання в “Борисполі” оголосили ще одну підозру

Як повідомлялося, 7 червня Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання у ЗСУ за 2004-2017 роки. Було визначено, що термін діяльності Тимчасової слідчої комісії та термін подання неї звіту про виконану роботу на розгляд Верховної Ради України становить 6 місяців з дня її утворення.

Згідно з порядком денним сесії, у четвер, 6 грудня, парламент планує розглянути проект постанови №9370 "Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-