Єльченко каже, що Росія в ООН “викручує руки й голови” послам із Африки

Єльченко каже, що Росія в ООН “викручує руки й голови” послам із Африки

Ексклюзив
Укрінформ
Росія активно протидіє резолюції України у співавторстві із групою країн про мілітаризацію Криму, яку заплановано винести на голосування Генасамблеї ООН 17 грудня. Це свідчить про те, що росіяни розуміють її небезпеку для себе.

Про це Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко повідомив в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу.

За словами Єльченка, кожен другий посол із далеких африканських, острівних, центральноафриканських країн у відповідь на його звернення каже одне й те ж: "Нам викручують руки, ноги, голову - щоб ми лише не голосували за цю резолюцію".

"Схоже, Росія усвідомлює, що для них ця резолюція навіть більш небезпечна, ніж попередня про права людини у Криму", - пояснив він.

Проте світова реакція на інцидент здивувала РФ і зламала їхні плани, переконаний український дипломат.

Читайте також: Мілітаризація Криму Росією загрожує стратегічній безпеці всієї Європи - Єльченко

"Мабуть, росіяни нині розуміють, що після цього акту агресії, який вони вчинили і який називають "провокацією України", щось пішло не так. І саме тому ця резолюція нині їх так дратує", - додав він.

Єльченко висловив переконання, що попри активну протидію, яка розгортатиметься, Росії не вдасться перешкодити ухваленню резолюції.

Резолюція про мілітаризацію Криму за авторством групи держав-членів ООН буде винесена на голосування Генасамблеї ООН 17 грудня.

У середу, 5 грудня, Україна провела у штаб-квартирі ООН засідання під головуванням заступника міністра закордонних справ України Олени Зеркаль, під час якого детально поінформувала міжнародне співтовариство про виклики і загрози, які РФ створює у Чорному та Азовському морях.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили акт агресії проти України, напавши на українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Росіяни обстріляли і захопили їх у міжнародних водах Чорного моря, взявши у полон 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-