Ілларіонов назвав агресію РФ на Азові та окупацію Криму рівнозначними злочинами

Ілларіонов назвав агресію РФ на Азові та окупацію Криму рівнозначними злочинами

Укрінформ
Інцидент, який стався у Чорному морі, коли Росія застосувала зброю проти українських кораблів, є незаконною спробою Москви анексувати Керченську протоку, що можна назвати злочином, рівноцінним окупації Криму.

Так прокоментував ситуацію старший науковий співробітник інституту Cato (м.Вашингтон), у минулому екс-радник Путіна Андрій Ілларіонов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Одностороння анексія Керченської протоки є таким же серйозним злочином, як і анексія Криму в 2014 році",- зауважив експерт, пояснюючи, чому значення цього інциденту для нинішнього міжнародного порядку не можна применшувати.

"Цей злочин (Путінського режиму – Ред.) не має бути залишений без реакції з боку міжнародного співтовариства, як це було (на початку – ред.) з анексією Криму", - наголосив він.

Читайте також: Держави-члени ООН вимагають від Росії звільнити українських моряків

Ілларіонов ще раз підкреслив, що окупація Криму та анексія Керченської протоки – "це рівнозначні події".

Нагадаємо, після інциденту в Чорному морі із застосуванням зброї російською стороною проти українських кораблів та захоплення їх разом ыз членами екіпажів міжнародна спільнота висловила занепокоєння та засудила агресію РФ. Водночас дискусія про введення нових санкцій проти Росії досі не має резонансного розголосу ні в Сполучених Штатах, ані в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-