МВС та ЦВК уперше уклали меморандум про співпрацю

МВС та ЦВК уперше уклали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук 5 грудня підписали меморандум про співпрацю між відомствами. 

Це сталося вперше за весь час існування ЦВК та МВС, наголошує прес-служба міністерства.

«Ми виходимо з того, що реалізовуємо філософію взаємодії між ЦВК та органами МВС для забезпечення законного процесу виборів, який стартує в країні», - сказав Аваков.

Сліпачук додала, що питання запобігання виборчим злочинам і невідворотності покарання за них є дуже важливим для забезпечення виборчого процесу.

“Тому я вважаю, що об’єднавши зусилля і розуміючи, які саме виклики стоять перед нами, ми зможемо їх подолати. Для того щоб громадяни мали можливість зробити вибір та були впевнені, що він достеменно відображений в результатах голосування», - зауважила голова ЦВК. 

У свою чергу голова Нацполіції Сергій Князєв запевнив, що поліція забезпечить громадську безпеку під час усього виборчого процесу.

У межах підписаного меморандуму сторони домовились про висвітлення інформації щодо системних правопорушень виборчого законодавства. Також буде налагоджено обмін інформацією про кримінальні правопорушення проти виборчих прав громадян, ведення їх електронної карти із розбивкою за видами і регіонами в період проведення виборів Президента, народних депутатів і місцевих виборів.

Читайте також: ЦВК просить Раду й Кабмін розібратися з місцевими виборами під час воєнного стану

МВС і ЦВК також домовились про спільне виявлення, запобігання та припинення правопорушень, пов'язаних із втручанням у роботу комп'ютерних мереж і державних інформаційно-аналітичних та інформаційно-телекомунікаційних систем.

Сторони домовились і про проведення спільних зустрічей керівників, експертів та фахівців у рамках нарад, семінарів, конференцій, а також здійснення заходів щодо забезпечення моніторингу дотримання виборчого законодавства в період підготовки і проведення виборів.

Документ передбачає розробку методичних посібників для підвищення правової поінформованості працівників МВС, зокрема Нацполіції, виборчих комісій, центральних органів виконавчої влади з питань виборчого законодавства та протидії правопорушенням, спрямованим проти виборчих прав громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-