89 на 42: Марчук озвучив пропозицію щодо звільнення заручників Кремля

89 на 42: Марчук озвучив пропозицію щодо звільнення заручників Кремля

Укрінформ
Під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську Україна внесла пропозиції щодо обміну полонених українців на громадян РФ та готова їх підготувати до 27 грудня.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Євген Марчук в ефірі каналу "Прямий", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми внесли пропозицію, але письмово ці документи і пропозиції у вигляді формалізованого документа Україна внесла декілька днів тому назад. Ми вважаємо, і сьогодні ми це підкреслювали, що майже 90 осіб можуть зустрічати Новий рік у своїх сім'ях. Це, по-перше, 23 громадянина Росії, які перебувають в українських місцях позбавлення волі. Ми готові поміняти їх на 23 українців, які знаходяться у кремлівських в'язницях, тобто в Росії. Тобто 23 на 23", - розповів Марчук.

По-друге, зазначив він, "ми запропонували і вважаємо, що якби протилежна сторона погодилася, то ще 66 на 19 (обміняти - ред.). Тобто ми передаємо 66 і отримуємо наших 19 осіб. Це абсолютно реально. Ми декілька разів підкреслювали, що Україна гарантує, що ці пропозиції до 27 числа можуть бути повністю підготовлені, і з 27 числа може початися процедура обміну", - розповів Марчук.

Проте, як зазначив він, російська сторона не сприймає таку пропозицію, "пояснюючи це тим, що Росія не є стороною конфлікту, і в неї немає підстав сприймати українську позицію".

Читайте також: Моряки, політв‘язні, заручники – всі мають бути звільнені. Без жодних судів і судилищ!

"Народною мовою це виглядає так, що Росія відмовляється від своїх громадян де-факто", - сказав Марчук.

Також він додав, що "ОРДО\ОРЛО - 66 на 19 - вони ніби в принципі не заперечують, але виставляють більш широкий діапазон, називають інші цифри, які не опрацьовані фундаментально, тобто немає ступеню готовності до обміну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-