В Кремлі валяють ваньку і шиють світ у дурні - Геращенко про справу полонених моряків

В Кремлі валяють ваньку і шиють світ у дурні - Геращенко про справу полонених моряків

Укрінформ
Україна і світ вимагають від Росії не обміну, а негайного і безумовного звільнення захоплених українських моряків, які є військовополоненими, а також паралельного звільнення українських політв'язнів і заручників.

Про це написала у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Моряки - військовополонені. Ми і весь цивілізований світ вимагаємо їх негайного звільнення, без всяких передумов. Не обміну, а звільнення. Ніяких судів і судилищ. Звільнення", - написала Геращенко.

Вона також акцентувала, що українська сторона вже 9 місяців чекає відповіді Кремля про передачу їм 23 росіян, засуджених в Україні за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України, в обмін на звільнення політв‘язнів Кремля - Сенцова, Сущенка, Балуха, Карпюка, Клиха, Панова, Гриба, кримських татар і українців. Окрім того, Україна готова помилувати 66 сепаратистів в обмін на 19 наших заручників в ОРДЛО, серед яких є військові і цивільні, в тому числі журналіст Станіслав Асєєв.

Геращенко акцентувала, що відповідна пропозиція робилася багато разів, також неодноразово, зокрема й 5 грудня в Мінську, передавалися конкретні списки в різних форматах і різними каналами, в тому числі через наших міжнародних партнерів.

Читайте також: Моряки, політв‘язні, заручники – всі мають бути звільнені. Без жодних судів і судилищ!

"В Кремлі валяють ваньку і шиють весь світ у дурні, коли говорять, що не чули пропозицій. Ну, може викличте до себе Гризлова і візьміть у нього ті списки? Чи в Лаврова? І дайте, нарешті, відповідь. Наша пропозиція - 27 грудня 2018 року. Паралельне звільнення в форматі 23/23 , 66/19 і негайне й без передумов звільнення військовополонених моряків. Списки передали. Моряки, політв‘язні, заручники. Всі мають бути звільнені", - наголосила Геращенко.

Як повідомив російський "Інтерфакс", прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам у середу, 5 грудня, що Москва готова розглянути гіпотетичні пропозиції щодо обміну українських моряків, затриманих у Керченській протоці, однак про реакцію на такі ініціативи говорити передчасно. Він також заявив, що йому невідомо про офіційні пропозиції України щодо обміну ув'язнених у Росії та на окупованому Донбасі українців та його умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-