Продовження воєнного стану залежить від дій Росіії — Полторак

Продовження воєнного стану залежить від дій Росіії — Полторак

Укрінформ
Рішення продовжувати в Україні воєнний стан чи ні цілком залежить від дій Російської Федерації та її намірів припинити агресивні дії проти України.

Про це під час брифінгу заявив міністр оборони України Степан Полторак, інформує кореспондент Укрінформу.

«Щодо продовження воєнного стану, я точно думаю, що це залежить від дій Російської Федерації, від її намірів припинити агресивні дії проти України, від обстановки, яка складатиметься на кордоні з Україною. Я думаю, що президент України готовий скасувати воєнний стан, але для цього треба підстави. На сьогодні ситуація складається так, як вона складається», — сказав міністр.

Полторак також наголосив, що наразі є певні позитивні зрушення щодо ситуації в Керченській протоці та часткового розблокування Росією проходу цивільних суден до українських портів. Натомість є питання, які не вирішуються. Зокрема, йдеться про повернення українських військовополонених, зазначив очільник оборонного відомства.

Читайте також: Україна ініціює в ООН обговорення російських загроз у Чорному та Азовському морях

Як відомо, прикордонні кораблі РФ 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські військові обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-