Посол ФРН вважає, що нові санкції проти РФ

Посол ФРН вважає, що нові санкції проти РФ "додадуть напруги"

Керченська криза
Укрінформ
У Німеччині вважають, що запровадження нових санкцій проти Росії за її агресію проти України у Керченській протоці було б контрпродуктивним, бо це може стати фактором ескалації конфлікту.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель на засіданні круглого столу на тему "Санкції проти Росії: як втримати європейську єдність?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз усередині країн ЄС відбувається дискусія щодо санкцій, вона зосереджена довкола незаконних виборів на Донбасі... Також у ході цих дискусій розглядається питання санкцій у зв'язку з подіями у Керченській протоці. Зараз ми вважаємо, що нашим безпосереднім найбільш нагальним завдання є запобігання подальшій ескалації цього конфлікту, який загострився, щоб ця ескалація не вийшла з-під контролю. Тому можу сказати, що ряд країн-членів ЄС, включаючи Німеччину, вважають, що було б контрпродуктивним зараз, у цей момент, додавати напруження шляхом нових санкцій, коли напруга й так досягла значного рівня", - сказав Райхель.

У цьому контексті він зауважив, що деякі вимоги стосовно запровадження санкцій проти Росії, які висуваються країнами-членами ЄС, "можливо, не слід розглядати як реалістичні".

Райхель також зазначив, що в дискусії стосовно санкцій має порушуватися питання не лише їх розширення, а й ефекту вже діючих санкцій. Зокрема він констатував, що ефект від накладених на Росію санкцій у 2014-15 роках був більшим, ніж у 2016-2018 роках. Він також звернув увагу на те, що країни ЄС мали різні обсяги торгівлі з Росією, а відтак і їхній вплив на економіку цих країн був нерівномірним.

Читайте також: Посли ЄС схвалили санкції проти організаторів "виборів" в ОРДЛО - журналіст

Підсумовуючи, посол Німеччини зауважив, що наразі важко робити якісь прогнози стосовно розширення санкцій, оскільки дискусія триває.

"Але ми маємо надію, що якісь конкретні результати будуть досягнуті в ході обговорення цієї санкційної політики", - зазначив Райхель.

Як відомо, прикордонні кораблі РФ 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські військові обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-