Захоплення моряків: ЄСПЛ застосував невідкладні заходи у новій справі України проти РФ

Захоплення моряків: ЄСПЛ застосував невідкладні заходи у новій справі України проти РФ

Укрінформ
Європейський суд з прав людини продовжує чекати від уряду Росії затребуваної інформації про стан захоплених 25 листопада поблизу Керченської затоки у полон українських моряків та вимагає належного медичного забезпечення для поранених.

Таке рішення ЄСПЛ ухвалив у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Сьогодні Європейський суд з прав людини вирішив повідомити російському уряду про застосування тимчасового заходу, що є в інтересах сторін та належного проходження процедур. Вони (тимчасові заходи – ред.) повинні забезпечити належну медичну допомогу, що повинна бути надана захопленому українському військово-морському персоналу, зокрема, тим, хто міг отримати поранення під час військово-морського інциденту у Керченській протоці 25 листопада", - повідомили у ЄСПЛ.

Суд також залишив чинним свій запит до уряду РФ від 29 листопада щодо надання фактичної інформації відносно цієї справи, що російська сторона повинна була надати до 3 грудня, але не виконала цю вимогу.

Читайте також: Реакція України і НАТО на агресію Росії не обмежиться лише заявами — Клімкін

Як повідомлялося, у відповідь на запит Міністерства юстиції України до ЄСПЛ та у рамках нового міжурядового позову українського уряду проти Росії від 29 листопада 2018 року від російської сторони вимагається надати відповіді на такі запитання:

- Чи позбавлені волі офіцери та матроси українських військових кораблів «Бердянськ», «Нікополь» та «Яни Капу»? Якщо так, то якими є підстави для їх утримування?

- Чи підтверджується наявність поранених серед офіцерів та матросів трьох українських військових кораблів? Якщо так, то хто вони, які мають поранення та яку медичну допомогу отримують?

ЄСПЛ також запросив у російської сторони відповідні документи стосовно цієї справи.

Як повідомили у ЄСПЛ, нині це вже п’ятий міжурядовий позов України проти Росії. Окрім цього, Суд розглядає понад 4 тис. індивідуальних позовів стосовно подій у Криму та у Східній Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-