Керченську кризу звичайними заходами не вирішити - голова Херсонської ОДА

Керченську кризу звичайними заходами не вирішити - голова Херсонської ОДА

Укрінформ
Прикордонна з анексованим Росією Кримом Херсонщина має серйозно готуватися до відсічі російському агресору, бо ситуацію в Азовському морі, навколо нього і в анексованому Криму закликами до європейського співтовариства наразі розв'язати неможливо

Про це заявив журналістам у вівторок після закінчення сесії Херсонської обласної ради голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Воєнний стан сьогодні - це не просто наша якась там можливість себе проявити з точки зору організаційних заходів, а це ще й так само і контроль за системою територіальної оборони, за державними інституціями, за тим, чи все ж таки у нас працює цей механізм чи ні. Бо військова агресія - це сьогодні один вид, завтра - інший вид. А те, що ми бачимо і що сьогодні дають аналітики, і дані розвідки, дані Генштабу - іде накопичення військової присутності (Російської Федерації - ред.) в Азовському морі, і навколо Азовського моря, і в Криму, і в Російській Федерації. Ми бачимо, що просто заходами звичайного характеру, профілактикою, закликами до європейського співтовариства і т.д. це не обмежиться», - сказав Гордєєв.

За його словами, необхідно сьогодні провести збори територіальної оборони і розмістити більшу військову присутність саме в Херсонській області.

Читайте також: Кремль не йде на розмови про звільнення чи обмін наших моряків — Луценко

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Росії обстріляли і захопили українські кораблі у нейтральних водах Керченської протоки. Були  заарештовані 24 українських військових. Вони перебуватимуть під арештом до 25 січня 2019 року. Моряків так званий суд звинувачує у незаконному перетині “кордону”. Всіх військовослужбовців доставили в Москву.

У зв'язку з агресією з боку Росії в 10 областях України оголошено воєнний стан, у тому числі і Херсонській. 

Дії Росії у Керченській протоці критикують у ряді європейських країн і США. У НАТО заявили, що уважно стежать за розвитком подій та закликали до стриманості та деескалації напруженості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-