Росія заплатить високу ціну за агресію проти українських суден — Порошенко

Росія заплатить високу ціну за агресію проти українських суден — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що Російська Федерація заплатить високу ціну за агресію на Азовському морі й група юристів, у тому числі іноземних, уже шукають можливості притягнення Росії до відповідальності.

Про це він заявив на зустрічі із рідними полонених моряків, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Щоб не було жодного сумніву, що Росія за агресію заплатить високу ціну. Ми нічого на гальмах не спустимо”, - зазначив Президент та додав, що “зараз працює група юристів, в тому числі й іноземні, які вивчають можливості притягнення Росії до відповідальності”.

Він розповів, що наразі дані доручення міністру юстиції для завершення підготовки подання до суду на Росію за агресію в Керченській протоці з метою притягнення до відповідальності осіб, які віддавали накази атакувати українців.

Крім того, за словами Порошенка, у більшості країн проти тих, хто брав участь в нападі на українських моряків у Керченській протоці, будуть запроваджені санкції.

“І ті, хто атакував, і ті, хто судив неправедним судом. Це має бути реакція всього світу на ті події, які відбулися. Непокараними ми не збираємось нікого залишати”, - сказав Порошенко.

Глава держави також наголосив на необхідності посилення санкційної політики на дії Російської Федерації та повідомив, що зараз обговорюється пакет “азовських санкцій”, які стосуватимуться фізичних осіб, що брали участь в агресії проти українських суден, а також плануються санкції щодо російських морських портів та російських кораблів.

Президент відзначив, що Росія “сама потрапила в цю пастку своєю абсолютною ненавистю до України, своєю злобою”.

При цьому він підкреслив, що за Керченську протоку треба боротися й “ми жодного клаптика української землі не віддамо”.

Читайте також: Помпео сказав, про які порушення Росії говоритиме в НАТО

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

У зв’язку з агресією в Азовському морі Україна також закликає світ посилити міжнародні санкції проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-