Є кілька ідей, як відповісти РФ на агресію у Керченській протоці - представник Держдепу

Є кілька ідей, як відповісти РФ на агресію у Керченській протоці - представник Держдепу

Укрінформ
США розраховують на зустрічі глав МЗС країн НАТО в Брюсселі розробити єдину відповідь альянсу на інцидент в Керченській протоці.

Про це заявив високопосадовець Держдепартаменту США під час поїздки до Брюсселя.

"Отже, що стосується України. У нас у США є деякі ідеї. Ми дуже чітко заявили, що цей крок Росії неприйнятний, це акт агресії. Ми дуже тісно координувалися в останні кілька днів з нашими європейськими союзниками як у форматі НАТО, так і у форматі ЄС, і ось зараз ми сконцентровані на співрозмірній і єдиній відповіді в масштабах альянсу... на те, що сталося в Керченській протоці", - сказав він.

Представник Держдепу висловив сподівання, що країни ЄС продемонструють лідерство у цьому питанні. Він також наголосив, що президент США Дональд Трамп та держсекретар Майк Помпео зайняли чітку позицію щодо інциденту в Керченській протоці. 

Як відомо, глави МЗС країн-членів НАТО зберуться сьогодні в Брюсселі для обговорення, зокрема, "дестабілізуючої поведінки Росії". Крім того, у форматі Україна-Грузія-НАТО на міністерському рівні пройдуть переговори про безпеку в Чорному та Азовському морях.

Читайте також: Порошенко зустрівся з родинами полонених моряків

Як повідомляв Укрінформ, речниця Державного департаменту США Хізер Науерт минулого тижня зазначила, що українське питання буде одним із основних у порядку денному Помпео під час перебування його на міністерській зустрічі в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-