Президент вкотре наголосив - воєнний стан на вибори не вплине

Президент вкотре наголосив - воєнний стан на вибори не вплине

Укрінформ
Воєнний стан в Україні запроваджено для законодавчого захисту дій українських військових, він не обмежуватиме конституційних прав і свобод українських громадян, в тому числі і права на вибори.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова», передає прес-служба Глави держави.

«Для чого в Україні запроваджується воєнний стан? Є дві моделі (дій в умовах такого правового режиму - ред.). Перша - обмежити конституційні права і свободи. Так роблять диктатори. Є чи немає для цього підстави - з цього починають. Є друга модель - захистити українського воїна. Захистити законодавчо, надавши йому право застосовувати зброю за межами операції Об’єднаних сил, де зброя застосовується на підставі закону про деокупацію Донбасу. Захистити його конституційно. І надзвичайно скоротити час на можливу реакцію у випадку широкомасштабної наземної російської агресії», - зазначив Порошенко.

Читайте також: Порошенко: Росія перебуває у тотальній ізоляції

Президент особливо підкреслив, що під час обговорення цього питання у Верховній Раді, задля припинення різноманітних інсценуацій, він звернувся до Голови Парламенту Андрія Парубія винести на голосування ще одне питання - про призначення дати виборів Президента України.

«Бо що це таке? З одного боку, питання нашої державної безпеки - це питання захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави, яке робить українське військо. Але з другого боку - це захист свободи і демократії. В тому числі, конституційних прав і свобод громадян. В тому числі, права на вибори», - підкреслив Петро Порошенко.

Читайте також: Єлісєєв розповів, яких санкцій проти РФ хоче Україна

«Тому я як Президент гарантую - вибори відбудуться 31 березня 2019 року. І не буде жодних причин для того, щоб їх переносити», - підкреслив він.

Глава держави також повідомив, що подав до Верховної Ради законопроект, яким пропонується вирішити питання щодо проведення місцевих виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-