Україна звернулася до Міжнародної морської організації через агресію РФ

Україна звернулася до Міжнародної морської організації через агресію РФ

Керченська криза
Укрінформ
Україна заявила протест у комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (IМО) у зв'язку зі збройним нападом на українські військові катери. 34 країни-члени IМО підтримали позицію України.

Про це повідомляє Посольство України у Великій Британії.

"3 грудня ц.р. українська делегація в Комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (ІМО) висловила категоричний протест Російській Федерації у зв’язку зі збройним нападом та захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їхніх екіпажів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українська сторона засудила численні факти дискримінаційних перевірок суден, які прямують до українських портів, що є порушенням Конвенції ООН з морського права та двосторонніх українсько-російських угод.

Читайте також: Полозов їде до Києва, де представить список адвокатів для полонених моряків

"На підтримку позиції України висловилися делегації 34 країн-членів ІМО, серед яких Австралія, Велика Британія, Грузія, Канада, ФРН, Франція та США, які підтримали вимоги української сторони та засудили черговий акт збройної агресії Росії проти України", - повідомили у посольстві.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряка.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків. Їх обвинувачують у "незаконному перетині кордону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-