У Меркель анонсували обговорення проблеми Азова в

У Меркель анонсували обговорення проблеми Азова в "нормандському форматі"

Укрінформ
Проблема Азовського моря буде обговорена в "нормандському форматі" на рівні радників із зовнішньополітичних питань найближчим часом.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт у понеділок на брифінгу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Добре, що досягнута домовленість обговорити це... на рівні зовнішньополітичних радників у "нормандському форматі" найближчим часом. Дату я вам доки назвати не можу, але є домовленість, що це станеться дуже скоро", - сказав Зайберт.

Прес-секретар зазначив, що канцлер Ангела Меркель обговорювала ситуацію в Азовському морі на саміті "Великої двадцятки" у Буенос-Айресі не тільки під час двосторонньої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, а й з американським президентом Дональдом Трампом. Меркель і Путін, за словами Зайберта, інтенсивно обговорюють погіршення справ у Керченській протоці. Позиція Німеччини однозначна: Росія має дотримуватися положень договору 2003 року і забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі, безперешкодний доступ до українських портів і берегів.

Читайте також: Україна готова до "нормандської" зустрічі політичних радників – Порошенко

Офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар повідомила про те, що на зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ, яка відбудеться 6-7 грудня в італійському Мілані, глава німецького міністерства Гайко Маас планує обговорити проблему з українським і російським колегами у пошуках політичного рішення, яке могло б посприяти в деескалації в Азовському регіоні.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-