Воєнний стан має бути майже непомітним для цивільних — Герасимов

Воєнний стан має бути майже непомітним для цивільних — Герасимов

Укрінформ
Відкрита агресія РФ в Азовському морі та суд над військовополоненими моряками продемонстрував повну зневагу кремлівського режиму до міжнародного права.

Про це заявив голова фракції БПП Артур Герасимов на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Акт відкритої військової агресії в міжнародних водах і суд над військовополоненими українцями вкотре продемонстрував повну зневагу кремлівського режиму до основоположних норм міжнародного права та прав людини", - сказав Герасимов.

Він додав, що введений в Україні воєнний стан має бути ефективним, але майже непомітним для цивільного населення, не потребує негайної мобілізації, хоча ветерани вже заявили про готовність повернутись у район проведення ООС.

"Обмеження прав та свобод громадян не застосовуватиметься, якщо Кремль вдасться до широкомасштабного вторгнення. Однак воєнний стан дає можливість для більш швидкої відповіді під час нападу. Нагадаю, що Кремль значно збільшив кількість своїх військ та техніки вздовж українського кордону", - наголосив Герасимов.

Читайте також: Пораненим українським морякам у “Матросской тишине” передали листи з дому

Керівник фракції зазначив, що головне завдання України - мобілізувати всі сили для визволення моряків. Крім того, не можна забувати про політичних бранців Кремля та заручників, яких утримують на окупованих територіях Донбасу і Криму.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон про затвердження Указу Президента, яким вводиться воєнний стан на 30 днів у десяти областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-