Україна розраховує на посилення санкцій проти РФ

Україна розраховує на посилення санкцій проти РФ

Укрінформ
Україна розраховує на посилення санкцій проти Російської Федерації.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час форуму "70 років Загальної декларації з прав людини: порядок денний для України", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Щодо Росії введено санкції, але ми розраховуємо на їх продовження і посилення. Жодна країна в світі не може почуватися в безпеці, доки окупант не зупинений... Протягом п'яти років держава потерпає від дій окупанта, порушено право на життя і свободу, вільне пересування та громадянство, на свободу думки, совісті та релігії", - заявила омбудсмен.

Вона окремо відзначила роль правозахисників та активістів і подякувала міжнародним партнерам України. 

"Деякі держави порушують права громадян інших країн. Ми відчули це на собі. На Сході України російські окупанти вбивають наших військових, цивільне населення, дітей. Минулого тижня РФ в акваторії Азовського моря захопила в полон наших військовослужбовців. Всупереч положенням Женевської конвенції їх засуджують нікчемним судом РФ і кинули за грати, у Лефортово, зняли погони, одягли в тюремний одяг. Взагалі невідомо, в якому стані наші поранені військовополонені", - наголосила омбудсмен.

Читайте також: Росія у понеділок на вимогу ЄСПЛ має повідомити про захоплених на Азові моряків

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-