Україна чекає від США підтримки в питанні звільнення захоплених Росією моряків

Україна чекає від США підтримки в питанні звільнення захоплених Росією моряків

Укрінформ
Україна чекає від свого стратегічного партнера - Сполучених Штатів Америки - підтримки в питанні звільнення українських моряків і інших політв'язнів.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко з заступником помічника секретаря Держдепу Джорджем Кентом, розповіла перший віце-спікер парламенту у Facebook.

"Разом з Maрією Іоновою зустрілися з новим високопосадовцем Держдепу (Джорджем Кентом - ред.) і послом США в Україні Марією Йованович, обговорили безпекові питання, воєнний стан, ситуацію із захопленими РФ українськими моряками, новостворене міністерство ветеранів і плани його роботи, інші питання реформ в Україні. Але ключове - безпека, ситуація на Донбасі і в Криму, звільнення заручників. Ми чекаємо підтримки в цих питаннях від нашого стратегічного партнера, особливо в тому, аби витягти з російських тюрем моряків і інших політв'язнів та заручників Кремля", - зазначила Геращенко.

Вона розповіла, що Кент, який веде в Держдепі напрямок Європи і країн Східного партнерства, свій перший після призначення візит в Україну розпочав з важливого спілкування щодо безпекової ситуації в Азовському морі. Він підтвердив, що США підтримують Україну в захисті територіальної цілісності і суверенітету.

Читайте також: Росія у понеділок на вимогу ЄСПЛ має повідомити про захоплених на Азові моряків

Геращенко зауважила, що Джордж Кент, великий друг України, має цікаве хобі - збирає запонки зі змістом. А тому досить символічними є його запонки з гербом і надписом “Маріуполь”, підкреслила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-