Сенат Чехії збереже санкції проти Росії, однак не посилюватиме їх

Сенат Чехії збереже санкції проти Росії, однак не посилюватиме їх

Укрінформ
Голова Сенату Чеської Республіки Ярослав Куберта і голова палати представників Радек Вондрачек підтримують збереження чинних антиросійських санкцій, однак їх посилення не розглядають.

Про це повідомляє Radio Praha.

«Я підтримую санкції щодо Росії, оскільки, на жаль, у нас немає іншої можливості заявити про свою незгоду з діями російської сторони», - підкреслив Ярослав Кубертен.

Читайте також: Чехія сприятиме розблокуванню Азовського моря – депутат

Чеські політики вважають, що санкції - наразі єдина можливість висловити протест Росії. При цьому вони зазначають, що головне завдання після дій Росії в Азовському морі - "привести обидві сторони за стіл переговорів".

Читайте також: Порошенко закликає європейських політиків припинити "флірт" з Путіним

При цьому він не підтримує посилення санкцій «через неясність інтересів, які переслідує кожна зі сторін конфлікту».

Радек Вондрачек, зі свого боку, заявив, що не бачить причин скасовувати антиросійські санкції, "оскільки причини, за якими вони були введені, продовжують діяти".

Читайте також: Україні потрібна допомога союзників, щоб стримати Росію у Чорному морі - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-