Росія витрачає на інформвійну більше, ніж на армію - глава МінТОТ

Росія витрачає на інформвійну більше, ніж на армію - глава МінТОТ

Укрінформ
Російська Федерація витрачає великі ресурси для дестабілізації та створення «ситуації крихкості» в Україні.

Про це заявив міністр тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, повідомляє прес-служба МінТОТ.

«Росія витрачає серйозні кошти на військовий компонент, однак ще більші кошти йдуть на підтримку невійськових методів ведення війни. Наприклад, в РФ створене Федеральне агентство «Россотрудничество», яке має свою мережу в усьому світі і при цьому серйозно фінансується - і досить часто не з державного бюджету Росії. Є ціла низка наближених до влади РФ олігархічних структур, які отримують відповідні "завдання", направлені на дестабілізацію і розкол суспільства. Такі олігархи - "сателіти" держави - по суті виконують завдання, поставлені владою РФ, вони створюють приватні військові компанії, фабрики тролів та все інше, що можна використати для досягнення певних інтересів», - зазначив він.

Читайте також: Слова і війни: меседжі України у боротьбі з пропагандою Кремля

За словами міністра, дії Росії щодо дестабілізації українського суспільства спрямовані перш за все на послаблення держави.

«Коли країна послаблена через вплив різних чинників, можна невеликою кількістю військової сили її захопити. В теорії це називається «ситуація крихкості» і якщо її створити, будь-яка держава стає легкою здобиччю. Це така тонка гра, де РФ поєднує військову і невійськову силу для того, щоб вплинути на державу та змусити відмовитись від цивілізаційного вибору», - додав він.

Черниш наголосив, що для Росії НАТО велика загроза і що РФ прагне зруйнувати діючі політичні союзи.

Окремо він зупинився на інструментах, які Росія використовує для ведення гібридної війни в інформаційному полі.

«Для ведення гібридної війни в інформаційному просторі РФ використовує три підсистеми. Перша - коли використовується державне телебачення чи асоційовані державою органи. Друга - коли це робить хтось нібито належний до держави, але може в будь яких час спростувати свою позицію. Третя - коли все робиться за рахунок таємних інформаційних операцій, як наприклад використання фабрики тролів. Як раз ці три механізми завжди застосовуються в комбінації», - сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-