Україні потрібна допомога союзників, щоб стримати Росію у Чорному морі - Порошенко

Україні потрібна допомога союзників, щоб стримати Росію у Чорному морі - Порошенко

Укрінформ
Україні потрібна збільшена військово-морська присутність Німеччини та союзників у Чорному морі як стримуючий фактор для Росії.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю німецькому Funke Media Group, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

"Нам потрібна збільшена військово-морська присутність Німеччини та союзників у Чорному морі як стримуючий фактор для Росії", - сказав Порошенко.

Глава держави підкреслив, що агресивні дії Росії є неприйнятними, тому міжнародне співтовариство та об'єднана Європа повинні посилити тиск на Росію.

"Нам потрібна сильна, уніфікована, недвозначна реакція стосовно агресивної поведінки Росії. Ми повинні зупинити "Північний потік-2". Ми повинні вже зараз думати про нові санкції", - заявив Порошенко.

Він також додав, що настав час для реакції проти Росії, яка була після випадку в британському Солсбері, де колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку було отруєно нервово-паралітичною речовиною "Новічок".

"Я вважаю, що зустріч Європейської Ради у Брюсселі в грудні стане своєчасною можливістю розглянути ситуацію, основану на принципі солідарності та єдності з Україною", - підкреслив Президент.

Читайте також: Європа має рішучіше протистояти російській агресії - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-