Європа має рішучіше протистояти російській агресії - Порошенко

Європа має рішучіше протистояти російській агресії - Порошенко

Укрінформ
Європа має заблокувати проект «Північний потік-2», посилити присутність НАТО у Чорному морі, ввести нові санкції проти відповідальних за кризу в Азовському морі та заборонити російським кораблям заходити у європейські порти.

Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв’ю італійській щоденній газеті Corriere della Sera, переклад якого публікує Укрінформ.

«Переконаний, що час загальних політичних декларацій вже минув. Якщо хочемо нормалізувати ситуацію необхідно прямо казати московському керівництву: агресія проти Європи є неприйнятною, новий інцидент не буде толеруватися і наступна агресивна дія лише підвищить ту ціну, яку доведеться сплатити Москві. Мають бути здійснені конкретні кроки, аби зупинити російську агресію, наприклад, заблокувати проект «Північний потік-2», посилити присутність НАТО у Чорному морі, ввести нові санкції проти відповідальних за кризу в Азовському морі, заборонити російським кораблям заходити у європейські порти, підтримати Україну у політичній, економічній та військовій сферах», - наголосив Порошенко.

Читайте також: Депутати Європарламенту закликали ЄС вжити цільові санкції проти Росії

Водночас він відзначив солідарну європейську позицію та вимогу до Кремля дотримуватися міжнародного права, зокрема, вимогу до Росії звільнити українських моряків та гарантувати вільне судноплавство в акваторії Керченської протоки.

Щодо ставлення до зростання симпатій до Путіна у деяких європейських, зокрема італійських політичних колах, Порошенко наголосив, що таке ставлення лише провокує Кремль до подальшої агресії.

Читайте також: Європарламент закликав зупинити будівництво Nord Stream-2

«Ми неодноразово попереджали щодо тих, хто в Європі фліртує та сліпо танцює з Путіним, зазначаючи, що це лише спровокує нову атаку Росії на світовий порядок, свободу, основні цінності самої європейської демократії. Час очікування закінчився нападом на українські кораблі та арештом 24 українських моряків», - зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-