Туск переконаний, що ЄС перегляне санкції проти Росії у грудні

Туск переконаний, що ЄС перегляне санкції проти Росії у грудні

Керченська криза
Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск вважає, що у лідерів країн G20 на саміті в Аргентині є всі можливості, щоб обговорити дійсно важливі проблеми, однією з яких є агресія Росії проти України.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради.

"Хотів би звернутися до лідерів, щоб вони використали цей саміт, включаючи двосторонні та неформальні зустрічі, для того, щоб серйозно обговорити реальні проблеми, такі як торговельні війни, трагічну ситуацію в Сирії та у Ємені, і російську агресію проти України. Я не бачу жодних причин, чому лідери "Великої двадцятки" не можуть провести дійсно значущу дискусію про вирішення цих проблем. Зокрема, тому, що інструменти для вирішення знаходяться в їхніх руках", - зауважив Туск.

Щодо ймовірної реакції ЄС на агресію Росії в Азовському морі президент Європейської ради зауважив, що "ескалація в Азовському морі спричинила глибоке занепокоєння".

"Безумовно, використання Росією сили проти українських кораблів є повністю неприйнятним. Я хотів би підкреслити, що Європа є об’єднаною у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Саме тому я переконаний, що ЄС перегляне санкції проти Росії у грудні", - сказав Туск.

Читайте також: Полонені моряки: у Раді Європи нагадали Росії про права людини

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Фото: politico.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-