Єврокомісія дала Україні €500 мільйонів фіндопомоги

Єврокомісія дала Україні €500 мільйонів фіндопомоги

Оновлено
Укрінформ
Єврокомісія ухвалила рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 500 млн євро.

Про це повідомив у Twitter віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

«Сьогодні ЄС схвалив транш EUR 500 000 000 макрофінансової допомоги Україні. Це рішення ухвалено у вирішальний момент, коли Україна, яка зіткнулася з новою агресією з боку Росії, має відчути підтримку і солідарність друзів у всьому світі», - написав Домбровскіс.

У свою чергу речник єврокомісії Александер Вінтерштейн під час брифінгу у Брюсселі зазначив, що таким чином загальна макрофінансова допомога, яка була надана Євросоюзом Україні з 2014 року, становить 3,3 млрд євро.

«Єврокомісія від імені ЄС сьогодні ухвалила виділення Україні макрофінансової допомоги на суму 500 мільйонів євро. Після цього загальна макрофінансова допомога, яка була надана Євросоюзом Україні з 2014 року, сягнула 3,3 мільярда євро, що є найбільшою сумою такої допомоги, яка була надана країні, яка не є членом Євросоюзу», - підкреслив речник Єврокомісії.

Як йдеться у роз’ясненні, яке розміщено на офіційному сайті Єврокомісії, Четверта програма макрофінансової допомоги, яка була ухвалена Європарламентом та Радою ЄС влітку 2018 року, передбачає виділення Україні до 1 мільярда євро. Метою програми є допомогти Україні задовольнити фінансові потреби та підтримати реалізацію широкомасштабних структурних реформ.

Президент Петро Порошенко подякував Європейській комісії за виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги ЄС в сумі 500 млн євро.

"Щиро вдячний Єврокомісії за позитивне рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 млн євро. Високо ціную особисту підтримку з боку президента ЄК Жан-Клода Юнкера та віце-президента Валдіса Домбровскіса, про що ми домовилися під час зустрічей в Гельсінкі на початку листопада. Дуже важливий сигнал незмінної підтримки Євросоюзу в умовах останніх викликів з боку російського агресора", - написав Порошенко.

Читайте також: Порошенко анонсує €500 мільйонів допомоги ЄС "за лічені тижні"
Як повідомлялося, Рада ЄС у червні схвалила Четверту програму макрофінансової допомоги для України, що передбачає виділення 1 млрд євро.

У вересні Україна та Євросоюз підписали кредитну угоду щодо надання макрофінансової допомоги ЄС на 1 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-