Гордєєв заперечує, що є фігурантом

Гордєєв заперечує, що є фігурантом "справи Гандзюк"

Укрінформ
Херсонська ОДА виконала координаційну роботу щодо розкриття вбивства виконувача обов'язків керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк вчасно і у повному обсязі.

Про це заявив у четвер ввечері на виїзному засіданні у Херсоні Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується безпосередньо координаційної роботи як голови Херсонської обласної державної адміністрації, ми цю роботу виконали вчасно, у повному обсязі. І зараз ви, як Тимчасова слідча комісія, і суспільство володіють всіма прізвищами, ці люди знаходяться під судовим слідством. Мною було проведено особисто 5 координаційних нарад з правоохоронними органами щодо розслідування цього жахливого, звірячого злочину відносно Катерини Гандзюк. І я хочу подякувати в цій залі правоохоронцям... За цей короткий час спланований злочин був розкритий, крім замовника (даного злочину - ред.), але до цього зараз слідство дійде", - сказав Гордєєв.

Він категорично заперечив розповсюджувану через деякі ЗМІ інформацію, що він нібито є одним з фігурантів цієї кримінальної справи. "Мої особисті стосунки з Катериною, на мій погляд, рівні. На моє глибоке переконання - рівні. Більше того, ми маємо співпрацю з Херсонським міським головою, з яким вона у команді працювала", - заявив Гордєєв, відповідаючи на запитання секретаря ТСК Олени Сотник.

Голова ОДА також повідомив, що свого часу, коли слідчі поліції вирішили взяти у нього свідчення по справі Гандзюк, він запропонував, щоб ці свідчення були взяті з використанням поліграфа та під відеокамери. 

Гордєєв попросив депутатів ВР, які є членами ТСК, під час свого розслідування по справі Гандзюк не підміняти правоохоронні органи. "Я просив би, щоб парламентарії залишалися парламентаріями - не слідчими, не суддями, не прокурорами, а парламентаріями... Давайте бути толерантними, і об'єктивно ввічливими один до одного", - сказав голова ОДА.

З таким проханням Гордєєв також звернувся і до представників ЗМІ: "Зараз, йдучи сюди, мені було дуже неприємно чути як на одному з телеканалів журналіст давала інтерв'ю на всю країну і сказала про те, що моє прізвище згадується як фігуранта (цієї справи - ред.)". Гордєєв також розповів, що неправдиву інформацію з даного питання розтиражувала ще й одна з обласних газет, і саме цей її примірник якимось чином потрапив до його матері, яка перебуває зараз на лікарняному після операції. "Мені дуже неприємно, коли моя мама лежить зараз на лікарняному, після операції, і читає новини про те, що я якесь маю відношення, за версією когось, особливо з членів парламенту, до цієї справи - як фігурант, підозрюваний, такі там фрази є, і так далі", - зазначив голова ОДА.

У відповідь на прохання Гордєєва, голова Тимчасової слідчої комісії ВР Борислав Береза запевнив його, що ТСК не підміняє собою слідчі правоохоронні органи. "Ви не є підслідним. Ми заслуховуємо всіх, хто може нам дати інформацію для того, щоб ми отримали повноцінну можливість для аналізу. Окрім того, я можу сказати, що ми не стаємо на жоден бік з версій, ми розбираємось з фаховим боком цих питань", - заявив Береза.

Як запевнив на засіданні очільник Херсонщини, він готовий відповісти на всі конкретні запитання по справі Гандзюк. "Що ж стосується якоїсь іншої сторони, а саме віртуальних версій, віртуальних ідей, придуманих фейків, притягування "за вуха" там прізвищ і так далі - їх настільки багато, то я не впевнений, що я навіть зможу їх пояснити, чи взагалі зобов'язаний їх пояснювати", - зазначив голова ОДА.

Читайте також: Справа Гандзюк: Херсонська облрада стверджує, що її голова не тікав за кордон

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 29 листопада 2018 року у Херсоні розпочалося дводенне виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. Першим члени ТСК заслухали у відкритому режимі голову Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва. Було заслухано також голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, заступника голови ОДА Євгена Рищука, Херсонського міського голову Володимира Миколаєнка.

Щодо перших трьох посадовців, то членів ТСК цікавили питання їхніх особистих стосунків з Гандзюк, можливих конфліктів з нею, їхніх версій щодо причин вбивства Гандзюк, оцінки вагомості впливу Гандзюк на депутатський корпус Херсонської міськради та деякі інші питання.

А потім у закритому режимі, без ЗМІ та громадськості, Тимчасова слідча комісія перейшла до заслуховування представників правоохоронних органів.

Виконувача обов'язків керуючого справами виконкому Херсонської міськради 33-річну Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Гандзюк померла 4 листопада.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського — колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-