Керченська криза: Берлін відкидає силові заходи

Керченська криза: Берлін відкидає силові заходи

Укрінформ
Ескалація в Керченській протоці вчергове засвідчила незаконність анексії Росією, яка створює загрозу всій Європі.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас перед переговорами з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Берліні в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей розвиток подій показує знову, що анексія Криму була не тільки протизаконною, вона залишається до сьогоднішнього дня загрозою для безпеки Європи", - заявив Маас.

Він сказав, що події в Азовському морі викликають величезне занепокоєння, і Берлін зараз очікує на те, що Росія повинна забезпечити вільний прохід Керченською протокою, звільнити полонених українських солдат.

Водночас німецький міністр зазначив, що силові заходи Берлін відкидає.

"Це має бути час дипломатії. Нам потрібні конкретні кроки до деескалації, цей конфлікт може бути вирішений лише шляхом діалогу", - сказав він і запевнив, що Німеччина готова в усіх форматах робити свій внесок.

Маас наголосив, що потрібно запобігти виникненню в Азовському морі нового довготривалого конфлікту. "Ми також не хочемо мілітаризації цього конфлікту", - сказав міністр.

Читайте також: Євросоюз занепокоєний ескалацією на Азові - Могеріні

За його словами, Берлін перебуває з цього питання в тісному контакті з європейськими партнерами.

За оцінкою Мааса, Мінський процес демонструє дуже мало прогресу. Населення на Донбасі особливо зараз потребує гуманітарної допомоги, і Німеччина готова продовжувати свою підтримку. Також ФРН готова підтримувати Україну на шляху реформ, сказав він.

"Німеччина стоїть на боці України", - підкреслив голова МЗС ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-