Росія до 2025 року не припинить спроб

Росія до 2025 року не припинить спроб "демонтувати" Україну — блогер

Укрінформ
Російська Федерація продовжить сіяти хаос в Україні.

Таку думку політологи та журналісти висловили на засіданні міжнародного круглого столу в Укрінформі.

"Я вважаю, що Росія продовжить роботу на хаос і на злам ситуації в Україні. Росія побачила, що вона, якщо ми говоримо про військовий шантаж, не може його перевести у політичну або геополітичну перемогу, але вважає, що може додавати цим хаосу і зламу ситуації, бо на якомусь етапі, можливо, це вдасться укупі з іншими факторами перевести у перемогу", - сказала політичний експерт Олеся Яхно-Белковська.

Вона зазначила, що відстежує російський інформаційний простір і бачить як там лунають тези про те, що повернути Росію у міжнародне співтовариство, скасувати практику судів проти неї, скасувати санкції можна тільки, якщо діяти через Україну.

"Вони думають, якщо вдасться змінити ситуацію в Україні, то далі можна буде усе "відмотати". Вони вважають, що це простий та дешевший спосіб", - сказала вона.

"Росія продовжить працювати на хаос, дестабілізацію, дезорієнтацію українського суспільства чи то інформаційними провокаціями, чи провокаціями реальними, втручаючись у той чи інший процес чи у другому турі виборів", - зауважила політолог.

Таку думку підтримала й журналіст, блогер Ольга Лень.

Читайте також: Експерти спрогнозували ступінь впливу Кремля на вибори-2019 в Україні

"Судячи з усього, РФ зараз працює на руйнування та демонтаж України. Часова перспектива, тут мені здається, що до 2025 року. Вважайте, це той час, який охоплюють наступні каденції парламенті і президентські", - сказала вона.

Лень переконана, що Кремль намагатиметься досягнути того, щоб після виборів український парламент був сильно роздробленим, аби наступний президент не мав можливості впливу на парламент.

"І все це разом буде створювати ефект неможливості прийняття рішень. І от саме на це розрахує російська влада, щоб будь-які рішення не можна було прийняти, щоб було взаємне блокування, непрацездатний парламент як такий", - сказала вона.

Фото: Юрій Іл'єнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-