РФ визначилась, кого хоче бачити переможцем виборів президента — Чорновіл

РФ визначилась, кого хоче бачити переможцем виборів президента — Чорновіл

Укрінформ
Росія, без сумніву, намагатиметься вплинути на виборчий процес в Україні у 2019 році, проте робитиме ставку на вибори до Верховної Ради, а не на президентські.

Таку думку політолог Володимир Цибулько висловив на засіданні міжнародного "круглого столу" в Укрінформі.

"Ставка буде робитися на парламентську більшість, яка не буде впадати в антиєвропейську чи антинатівську риторику, але тихо саботуватиме, наприклад, процес стандартизації з НАТО та багато інших процесів", - вважає експерт.

На його думку, РФ не готова виділяти зайвого фінансування на українські вибори, тому активніше включиться та працюватиме у другому турі. "Хто вийде у другий тур, того і підтримає, будь-кого, хто проти Петра Порошенка", - припустив Цибулько.

Політичний експерт Тарас Чорновіл також вважає, що для Кремля головне мати в українському парламенті якомога більше прибічників.

Читайте також: Західні аналітики фіксують активізацію пропагандистів Кремля

Що ж до президентських виборів, то, на його переконання, Російська Федерація намагатиметься зробити так, щоб до влади в Україні прийшов той кандидат, який буде готовий на компроміси.

“Росія почала вже розуміти, що схопити все не можна, і тому там виходять із того, що має бути прийнятний результат. Кандидат має бути не “наш”, а “договороздатний”. Ось ця норма стала визначальною”, - сказав Чорновіл.

На його думку, керівництво РФ уже визначилося, кого воліло би бачити переможцем президентських перегонів в Україні, та й російські політтехнологи зробили певні висновки із попередніх виборів. "Вже немає тупої ставки на те, що треба привести до влади свого кандидата. ... Їх (ряд "кандидатів" - ред.) планують на парламентські, а на президентські вибори випускають тільки пограти м’язами і попрацювати”, - сказав Чорновіл.

Експерт також вважає, що Кремль неодмінно намагатиметься змоделювати суспільні настрої в Україні, якомога глибше загнати громадян у депресивний стан завдяки різним каналам зв'язку. І найімовірніше, це робитимуть не через ЗМІ, а за допомогою соціальних мереж та в інші способи, зауважив Чорновіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-