Канцлер Австрії закликав Росію звільнити кораблі та моряків ВМС України

Канцлер Австрії закликав Росію звільнити кораблі та моряків ВМС України

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц закликав Росію звільнити захоплені біля Керченської протоки українські кораблі та українських моряків.

Про це Курц заявив у коментарі "Австрійському агентству преси" (АРА).

"Федеральний канцлер Себастіан Курц закликав "звільнити українських військових та повернути Україні кораблі", - йдеться у повідомленні.

Австрійський канцлер застеріг від подальшої ескалації та наголосив на "важливості дотримання міжнародного права, забезпечення вільного судноплавства та суверенітету і територіальної цілісності України". Він підкреслив, що Австрія і в подальшому не визнаватиме незаконну анексію Росією Криму.

"Єдине, що мають усі розуміти – це те, що цей конфлікт не має військового вирішення", - підкреслив Курц.

Він додав, що Австрія зберігає великий інтерес до стабільності та позитивного розвитку близько розташованої України і використовує для цього, в тому числі, своє головування в Раді Євросоюзу.

Офіційний Відень перебуває в постійному контакті з європейськими партнерами та інституціями у Брюсселі, а також підтримує "регулярні контакти" з Москвою та Києвом.

Читайте також: Трьох поранених українських моряків перевели з лікарні до СІЗО в Сімферополі

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили  агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-