Гройсман про блокування судноплавства: Світ має вжити дзеркальних заходів проти РФ

Гройсман про блокування судноплавства: Світ має вжити дзеркальних заходів проти РФ

Укрінформ
Консультації щодо посилення санкцій проти Росії тривають і Україна очікує від міжнародних партнерів жорсткої реакції на агресію РФ в Азовському морі.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування зі ЗМІ після зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Консультації зараз тривають (щодо посилення санкцій проти РФ - ред.). Ми очікуємо від наших партнерів жорсткої реакції щодо агресора, яку би назву агресор не мав. Тому я глибоко переконаний у тому, що єдиний правильний варіант — має бути абсолютна дзеркальність по відношенню до Росії. Якщо Росія забороняє вільне судноплавство, наприклад, то весь цивілізований світ має вжити дзеркальних заходів проти Росії", - наголосив керівник українського уряду, відповідаючи на запитання щодо можливого запровадження нових санкцій проти РФ.

Він також підкреслив, що Росія має звільнити захоплених українських моряків.

Читайте також: Гройсман обговорив з Меркель проблеми, що створила Росія в Азовському морі

Раніше командувач Військово-морських сил ЗС України Ігор Воронченко заявив, що Україна має намір звернутися до світової спільноти із закликом посилити санкції проти Росії у зв'язку з її агресивними діями в Азовському морі та закрити протоку Босфор для суден РФ відповідно до 19 пункту Конвенції Монтре.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-