Порошенко сподівається, що країни НАТО спрямують свої кораблі в Азовське море

Порошенко сподівається, що країни НАТО спрямують свої кораблі в Азовське море

Укрінформ
Президент України висловив сподівання щодо готовності країн НАТО спрямувати військові кораблі до Азовського моря, аби підтримати Україну, яка зазнала нової агресії на морі, та гарантувати безпеку в регіоні.

Про це глава Української держави заявив в інтерв’ю німецькій газеті Bild.

Відповідаючи на запитання, чи повинні німецькі військові кораблі зайти в Азовське море,  Порошенко сказав: "Німеччина належить до наших найближчих союзників, і ми сподіваємося, що в НАТО зараз країни готові передислокувати кораблі своїх ВМС до Азовського моря, щоб підтримати Україну та забезпечити безпеку".

Він наголосив, що президент РФ Путін розуміє лише одну мову – єдність західного світу. І міжнародна спільнота не повинна миритися з цим черговим актом агресії. "Спочатку був Крим, потім Східна Україна, тепер він уже хоче Азовське море. Також у Німеччині мають запитати себе: "А що Путін зробить далі, якщо ми його не зупинимо?" - заявив Порошенко.

За його словами, світ має говорити одним голосом, необхідно негайно запровадити подальші санкції у зв’язку з новою російською агресією.

"Путін мусить наших солдатів негайно звільнити і, водночас, забезпечити на морі вільне міжнародне судноплавство", - підкреслив Президент України, додавши, що в Азовському морі застрягли не лише українські судна, а й три німецькі.

Читайте також: Росія може планувати новий наземний наступ — Порошенко

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-