Меттіс про агресію на Азові: Словам Москви не можна вірити

Меттіс про агресію на Азові: Словам Москви не можна вірити

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що захоплення РФ трьох українських кораблів порушило договір про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки і показало, що Москві не можна довіряти.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Якщо ви згадаєте про те, що між двома країнами було укладено угоду ... це просто показує, що зараз словам Росії не можна довіряти", - заявив Меттіс.

Як відомо, вільне перетинання Керченської протоки гарантується Договором між Російською Федерацією та Україною про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки. Дві країни підписали його у 2003 році, а чинності документ набув у 2004-му.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебувало 24 моряки. 

Читайте також: Порошенко в інтерв’ю Bild: Путін хоче анексувати ще частину України

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-