Україна разом з ОБСЄ ініціювала позачергову зустріч контактної групи, Росія відмовилась

Україна разом з ОБСЄ ініціювала позачергову зустріч контактної групи, Росія відмовилась

Укрінформ
Україна разом з ОБСЄ ініціювала позачергову зустріч ТКГ в скайп-режимі, щоб обговорити факт російської агресії у Керченській протоці, однак Росія категорично відмовилась.

Про це написала у четвер у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську Ірина Геращенко. 

"Українська сторона разом з ОБСЄ ініціювала зустріч ТКГ в скайп-режимі. Ми наполягали на проведенні позачергової зустрічі в скайп-режимі, аби обговорити зухвалий факт агресії РФ проти територіальної цілісності України в Азово-Керченській акваторії, та негайного звільнення військовополонених українських моряків і поверненню Україні незаконно захоплених суден, розблокування навігації для українських і іноземних суден в Азові, деескалації напруги, створеної агресивними і провокативними діями РФ.  Російська сторона цинічно відмовилася від такой скайп-зустрічі", - написала Геращенко.

За її словами, це друга поспіль відмова Росії сідати за стіл переговорів і відповідати на питання щодо агресії. 

У зв'язку з цим, зазначила перший віце-спікер, Україна наполягає на обговоренні провокації і агресії проти України з боку РФ сьогодні на постійній раді ОБСЄ у Відні в присутності спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка та голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана.

Читайте також: Порошенко в інтерв’ю Bild: Путін хоче анексувати ще частину України

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебувало 24 моряки. 

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-