Порошенко в інтерв’ю Bild:  Путін хоче анексувати ще частину України

Порошенко в інтерв’ю Bild: Путін хоче анексувати ще частину України

Укрінформ
Світ не повинен вірити Путіну, який обманює його щодо атаки на українські кораблі біля Керченської протоки, як і робив це раніше стосовно окупації Криму, агресії на Донбасі чи у "справі Скрипаля".

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю одній із провідних німецьких газет Bild.

"Не вірте жодній брехні, яку вам розповідає Путін. Це – смішно! Згадайте лише, як він розказував світу, що в Криму немає російських солдатів. Згадайте і те, що російських солдатів нібито не було на Сході України. Чи ж отруєння його колишнього агента у Солсбері. Путін розказував світу казки і тепер знову це робить", - заявив Порошенко.

Президент наголосив, що українські кораблі діяли повністю у відповідності з міжнародним правом. "Ми продемонстрували всі докази, кожен може побачити, що це саме російські солдати атакували наші кораблі", - сказав він.

Порошенко зазначив, що цей акт агресії потребував реакції, і саме тому він прийняв рішення про введення воєнного стану в окремих областях. "Зараз відбувається те ж, що було і в 2014 році: Путін хоче анексувати подальшу частину України, він поводиться так само, як і раніше", - підкреслив він.

Читайте також: Третина росіян не підтримує Путіна

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецназівці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада прийняла закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-