Мінгареллі закликав українську владу захистити громадських активістів

Мінгареллі закликав українську владу захистити громадських активістів

Фото
Укрінформ
Посол, голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі звернувся з вимогою до української влади зробити все можливе, аби захистити громадянських активістів.

Про це він заявив на відкритті VII Форуму організаційного розвитку громадянського суспільства в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом останнього року 50 громадських активістів стали жертвами агресії. Один із найтрагічніших випадків - Катерина Гандзюк. Це нас дуже хвилює. І ми звертаємося з вимогою до влади зробити все можливе для того, щоб захистити громадянських активістів, щоб ці випадки були розслідувані та винні були заарештовані й покарані. Я хочу запевнити вас, що ми будемо наполягати, аби влада зробила все можливе для того, щоб такі випадки припинилися", - зазначив Мінгареллі.

VII Форум організаційного розвитку громадянського суспільства в Києві / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Катерина Гандзюк, яку влітку облили кислортою, пішла з життя 4 листопада. 96 днів вона провела в реанімації, перенесла більше 10 складних операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір.

Читайте також: Відбір суддів: Мінгареллі нагадав про "наріжний камень"

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-