Ердоган може стати посередником у врегулюванні Керченської кризи

Ердоган може стати посередником у врегулюванні Керченської кризи

Керченська криза
Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не виключає можливості посередництва між Україною та Росією в питанні врегулювання ситуації, що склалася з огляду останніх подій в Азовському морі.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, відповідаючи на запитання журналістів у стамбульському аеропорту Ататюрк перед відльотом у Буенос-Айрес, повідомляє Анадолу.

"Коментуючи останні події в Азовському морі, Ердоган сказав, що обговорював шляхи виходу з ситуації, що склалася, включаючи можливість посередницької діяльності з боку Туреччини, в ході телефонних переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним і України Петром Порошенком", — йдеться в повідомленні.

Ердоган додав, що на саміті G20 в Аргентині має намір обговорити з президентом США Дональдом Трампом тему сирійського Мюнбича.

Говорячи про порядок денний майбутнього саміту, глава турецької держави зазначив, що однією з головних тем на G20 стануть виклики, з якими зіткнулася глобальна економіка.

Саміт «Великої двадцятки» відбудеться в столиці Аргентини Буенос-Айресі з 30 листопада по 1 грудня. На майданчику саміту обговорюватимутьпроблеми міжнародної торгівлі, зокрема, шляхом припинення торговельної війни між Китаєм і США.

Крім того, світові лідери спробують розширити зону вільної торгівлі, незважаючи на зростання напруженості у світовій економіці.

Читайте також: Канада може допомогти об'єднати світ для протидії РФ - посол Шевченка

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецназівці Росії обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці і 24 моряки.

Верховна Рада україни 26 листопада прийняла закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-