Європа слабко відреагувала на керченську кризу  – Politico

Європа слабко відреагувала на керченську кризу – Politico

Укрінформ
Реакція Європи на військову операцію Росії проти українських кораблів поблизу Керченської протоки була безпорадною та слабкою навіть відповідно до її загальновизнаних помірних стандартів.

Таку думку висловив автор статті у виданні Politico

"Допоки хтось не визнає, що Крим зараз є суверенною територією Росії, немає жодних підстав стверджувати, що українські кораблі були у російських територіальних водах. Якщо ж, як стверджують українські високопосадовці та західні дипломати, захоплені кораблі поверталися до свого порту в Одесі, не спромігшись пройти через Керченську протоку з огляду на російську блокаду, то обґрунтування Москви щодо атаки будуть ще менш переконливими. І хоча деталі таких конфронтацій часто важко розпізнати відразу, слабкість реакції Європи є відчутною, навіть за її загальновизнаними помірними стандартами", - йдеться у статті.

Як пише автор Метью Карнічніг, у той час, як Росія здійснила військово-морську операцію проти України, у Німеччині та Франції віддали перевагу обговоренню таких тем, як біженці та ціни на бензин.

Він наголошує, що остання російська агресія чітко засвідчила, що західні зусилля вмовити Путіна на деескалацію конфлікту в Україні провалилися. "Швидше, що нахабнішим стає Путін, то безпораднішим виявляється Захід", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що європейські політики закликали до діалогу, або ж, як міністр закордонних справ Німеччини Хейко Маас – до "деескалації з обох сторін". Європейські ж медіа, особливо у Німеччині, висвітлювали російсько-український конфлікт як такий собі дипломатичний варіант суперечки "а він сказав – а вона сказала".

Читайте також: ЄС вимагає від Росії звільнити захоплені українські кораблі та їх екіпажі

Автор наголошує, що події в неділю біля Керченської протоки стали кульмінацією триваючої вже рік стратегії Кремля з встановлення контролю над Азовським морем – "процес, який Захід великою мірою ігнорує".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-