Україна передала Угорщині проект угоди про запобігання подвійному громадянству

Україна передала Угорщині проект угоди про запобігання подвійному громадянству

Укрінформ
Україна передала Угорщині на розгляд проект угоди про взаємодію в питаннях запобігання множинного громадянства та випадків безгромадянства.

Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС України за підсумками українсько-угорських консультацій з консульсько-правових питань, які відбулися у середу в Києві на виконання домовленостей міністрів закордонних справ України та Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сіярто, досягнутих 15 жовтня 2018 року у Люксембурзі.

"У Києві відбулися комплексні українсько-угорські консультації з консульсько-правових питань... За результатами обговорення на розгляд угорської сторони передано проект угоди, спрямованої на налагодження взаємодії сторін для запобігання випадкам безгромадянства та множинного громадянства", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Клімкін заявляє, що з Угорщиною не буде дискусій, як тлумачити закони України

Одним із ключових питань порядку денного консультацій, за інформацією департаменту, було вироблення механізмів взаємодії України та Угорщини для уникнення випадків безгромадянства та множинного громадянства.

Як наголосив на початку зустрічі державний секретар МЗС Андрій Заяць, сторони мають перевести це питання з політичної у правову площину.

У ході консультацій сторони також обговорили питання взаємодії для захисту прав та інтересів громадян, відзначили належне функціонування безвізу між Україною та ЄС, малого прикордонного руху між Україною та Угорщиною, а також досягнули практичних домовленостей у консульсько-правовій сфері.

У МЗС переконані, що цьогорічні консультації стали черговою важливою віхою у розвитку двостороннього діалогу між Україною та Угорщиною.

Фото: департамент консульської служби МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-