МЗС Естонії виступає за додаткові санкції проти РФ через агресію на Азові

МЗС Естонії виступає за додаткові санкції проти РФ через агресію на Азові

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер вважає, що за напад на українські судна в Керченській протоці відносно Росії мають бути запроваджені додаткові санкції.

Про це йдеться в коментарі міністра, поширеному МЗС Естонії в середу, який є в розпорядженні Укрінформу.

"У зв'язку з подіями в Керченській протоці вже пролунали заклики запровадити відносно Росії додаткові обмежувальні заходи. Як я вже говорив протягом останніх днів, це грубе порушення Росією міжнародного права, яке не повинно залишитися без наслідків. У цьому контексті я вважаю за правильне запровадити додаткові обмежувальні заходи і продовжити санкції, що діють на сьогодні, відносно Росії", - сказав Міксер.

На його думку, напад на українські судна і затримання команд суден є "серйозною новою ескалацією в агресії Росії проти України, що триває вже п'ятий рік, і її спробах де-факто закріпити нелегальну анексію Криму".

Раніше у МЗС Естонії був викликаний посол Росії в Естонії Олександр Петров. На зустрічі з послом естонський МЗС закликав Росію негайно звільнити кораблі і членів їх команд. Також міністерство наголосило, що Росія повинна гарантувати свободу навігації суднам України та інших країн у Керченській протоці і Азовському морі відповідно до міжнародного права.

Читайте також: МЗС Естонії викликало посла Росії "на килим"

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці.

На захоплених кораблях знаходилося більше 20 моряків, за уточненими даними, четверо з них поранено.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії у Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-