Порошенко: Путін бреше про Азов, як брехав про Солсбері та

Порошенко: Путін бреше про Азов, як брехав про Солсбері та "іхтамнєт"

Укрінформ
Заяви президента Росії Володимира Путіна про нібито провокацію української влади на Азовському морі такі ж брехливі, як його заперечення отруєння в Солсбері та щодо "іхтамнєт" у Донецьку.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з активом Чернігівської області в ході робочої поїздки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Путін проголосив, що розстріл українських кораблів, - це провокація української влади. Як? А потім думаєш: чекайте, а коли були події в Солсбері, вони що, по-іншому говорили? Вони так само брешуть. А коли у Донецьку їх лозунг "іхтамнєт" - вони так само брешуть. Нам це все зрозуміло", - сказав Порошенко.

Водночас він зауважив, що викликає обурення те, як путінські заяви переспівують "окремі українські політичні партії, які на окремих каналах учора намагалися довести, що українці самі винні - чого вони туди (в Азовське море - ред.) послали кораблі".

"Так це наше море, це наші порти, і ми ніколи не будемо питати дозволу, як нам ходити по своїй території. А цих (окремих українських політиків - ред.) ми виявимо і відправимо на смітник історії. З цього приводу в мене немає жодних сумнівів", - наголосив Президент.

Читайте також: Путін пішов на агресію, щоб Україна не отримала Томос і транш МВФ - Президент

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та понад 20 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-