Мін’юст звернувся до Євросуду через захоплення Росією українських моряків

Мін’юст звернувся до Євросуду через захоплення Росією українських моряків

Укрінформ
Міністерство юстиції України звернулося до Європейського суду з прав людини для захисту захоплених Росією українських військових моряків.

Про це міністр юстиції Павло Петренко заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звернулися від імені уряду до Європейського суду з прав людини з вимогою застосувати 39-е правило – це негайне рішення щодо звільнення незаконно захоплених українських громадян", – сказав Петренко.

За його словами, українська сторона наполягає на тому, що наші моряки є військовополоненими і до них мають застосовуватися усі гарантії захисту, які визначені Женевськими конвенціями.

Читайте також: У Криму збирають допомогу для полонених українських моряків

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебували 24 моряки. Повідомлялося також про шістьох поранених, проте перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко 27 листопада поінформувала, що, за уточненими даними, поранено чотирьох затриманих, один з них у важкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-