"Урядовий кур'єр" опублікував указ Порошенка

Воєнний стан
Укрінформ
У газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано указ Президента України про рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження воєнного стану на 30 днів.

Зокрема, відповідний указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада "Про внесення зміни до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні", опубліковано у виданні в середу, 28 листопада.

В указі визначено, що РНБО своїм рішенням від 26 листопада пропонує Президентові запровадити в Україні воєнний стан строком на 30 діб - з 14:00 26 листопада 2018 року до 14:00 26 грудня 2018 року. 

У документі йдеться, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

Водночас як повідомляв Укрінформ і як вказано на сайті парламенту, Голова Верховної Ради Андрій Парубій 28 листопада підписав закон про затвердження указу Президента щодо запровадження воєнного стану.

В законі вказується, що указ затверджено із застереженням стосовно того, що воєнний стан вводиться в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

В указі Президента про введення воєнного стану зазначається, що він набирає чинності одночасно з набранням чинності закону "Про затвердження Указу Президента "Про введення воєнного стану в Україні".

Читайте також: Президент пояснив, чому скоротив термін дії воєнного стану до 30 днів

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці. 

На захоплених кораблях перебували понад 20 моряків, шістьох із них поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-