Канадська опозиція закликає посилити санкції проти РФ через агресію на Азові

Канадська опозиція закликає посилити санкції проти РФ через агресію на Азові

Укрінформ
Найбільша опозиційна Консервативна партія Канади засуджує військову агресію Росії проти українських суден у Керченській протоці.

Про це заявив глава Консервативної партії та лідер парламентської опозиції Канади Ендрю Шир, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канадські Консерватори засуджують нещодавнє застосування військової сили Росією проти трьох суден українських ВМС, які проходили Керченську протоку між Чорним та Азовським морем”, - сказав Шир.

Він додав, що ці дії “становлять неприйнятне загострення протистояння у регіоні”

Шир наголосив, що Канада мусить відреагувати на поведінку Росії розширенням санкцій та постачанням Україні озброєння. “Ми закликаємо уряд накласти ширший перелік санкцій на відповідальних за напад. Ми також заохочуємо Трюдо надати українській армії летальну допомогу, як ми просили минулої весни”, - зазначив депутат.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебувало 24 моряки.

Читайте також: Трамп може скасувати зустріч із Путіним через агресію РФ на Азові – WP

Повідомлялося також про шістьох поранених, проте перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко 27 листопада повідомила, що, за уточненими даними, поранено чотирьох затриманих, один з них у тяжкому стані.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-