Азовські події порівняли із передднем російсько-грузинської війни

Азовські події порівняли із передднем російсько-грузинської війни

Укрінформ
Міністр оборони Естонії Юрі Луйк вважає, що Захід явно недооцінює рівень НП в Азовському морі, і нагадує про події 2008 року у Грузії.

Він провів паралелі, виступаючи у вівторок у Берліні на панельній дискусії Форуму зовнішньої політики, який проводить фонд Кербера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що мене турбує, так це наш рівень недооцінки ситуації, коли одна країна стріляє по кораблях іншої. Ми вже використовуємо термін «інцидент». Цим ми знижуємо важливість і небезпеку ситуації», - сказав Луйк.

Він нагадав про події, що передували російсько-грузинській війні 2008 року, особливо в Осетії і Південної Абхазії. «Тоді було багато подібної стрільби, а потім в якийсь момент у когось здають нерви, і з'являється привід для агресії; так Росія агресивно вторглася на територію Грузії», - сказав глава естонського Міноборони.

У тому, що сталося минулми вихідними в Азовському морі, ми говоримо про ситуацію, коли кораблі одної незалежної держави стріляють по кораблях іншої незалежної держави. Луйк зауважив, що коли намагаються зупинити судно, звичайно, якщо це взагалі необхідно, стріляють перед його носом, щоб просто дати сигнал, а не по самому судну. У цій ситуації він вважає, що українські моряки, які отримали поранення, були поранені у бою.

Читайте також: ЄС має посилити санкції проти РФ за Азов - генсек "Пан'Європа-Австрія"

«Я вважаю це дуже агресивним актом. Це частина загальної російської агресії проти України, ми не можемо їх розділити», - сказав Луйк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-