Воєнний стан закінчується 26 грудня і не буде продовжений без рішення ВР - Президент

Воєнний стан закінчується 26 грудня і не буде продовжений без рішення ВР - Президент

Укрінформ
Термін дії воєнного стану, запроваджений у 10 областях України через агресію Росії в Азовському морі, закінчиться 26 грудня і не може бути далі продовжений Президентом самостійно без рішення Верховної Ради.

Про це глава держави Петро Порошенко заявив у вівторок увечері в інтерв'ю українським телеканалам, відповідаючи на запитання, чи існує ймовірність продовження воєнного стану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до закону термін дії буде припинено, наскільки я розумію, 26 грудня... Були абсолютні нісенітниці вчора у Верховній Раді, коли всіх лякали тим, що Президент без Верховної Ради продовжить дію воєнного стану ще на невизначений термін. Закон не передбачає таких можливостей. І це була пряма дезінформація", - сказав Президент.

За його словами, всі ці заяви були "спеціально розв'язаною кампанією фейкових новин або дезінформації" і навмисно вкинуті для того, щоб не підтримати запровадження воєнного стану.

Читайте також: Кількість російських танків біля кордону з Україною зросла втричі - Порошенко

"Кому це вигідно? Це ж очевидно. Для чого це робилося, де відповідальність цих політиків? Думаю, що це зараз питання, над якими нам треба дуже серйозно подумати, і ви самі зможете переконатися, хто і для чого це робив", - зазначив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях, чому передували агресивні дії РФ проти українських кораблів у Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-